index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Sare uleiul! Pentru a va feri de neplacerea ca atunci cand puneti uleiul la incins acesta sa sara pe peste tot, puneti putina sare in ulei.


Clătite

Ingredientele Necesare:

100 g făină, 300 ml lapte, 1-2 ouă, o lingură rom, o lingură untdelemn, 1/2 linguriţă sare, coajă de lămīie.

Timp Preparare:

Nespecificat

Mod De Preparare:

Se ia o oala de 1 litru si se varsa in ea gălbenuşul, untdelemnul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lămīie. Se bat bine cu lingura ca să se amestece; apoi se adaugă făina, se amestecă bine şi se freacă cu lingura pană compoziţia nu mai are cocoloaşe. Se subţiază cu restul de lapte, turnat cīte puţin la inceput, amestecīnd bine de fiecare dată pīnă cīnd se omogenizează compoziţia; după aceea, se poate pune mai mult lapte deodată. Laptele se poate īnlocui total sau pe jumătate cu sifon. Albuşul se bate spuma tare şi apoi se amestecă puţin cu compoziţia care va deveni spumoasă şi deci mai groasă; romul o va menţine spumoasă pīnă la sfīrşit şi clătitele vor fi foarte fragede. Zahăr nu se pune īn compoziţie deoarece se caramelizează repede şi se vor lipi de tigaie. Pentru prima clătită care se coace, tigaia trebuie să se ungă bine pe toată suprafaţa. Clătitele coapte se păstrează acoperite, īntr-o cratiţa aşezată pe un vas cu apă fierbinte.

Grad Dificultate:

redusa

Alte informatii despre: Clătite

Comentarii

Adauga comentariu