index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Friptura gustoasa! Pentru a fragezi friptura se unge inainte de a o prepara cu mustar.


COZONAC

Ingredientele Necesare:

1kg faina 8 galbenusuri 4 albusuri 500g lapte 350g zahar pudra 1 pachet de unt(250g) 30g ulei 50g drojdie de bere coaja rasa de lamaie 2 plicuri zahar vanilat esenta de rom sare

Timp Preparare:

Nespecificat

Mod De Preparare:

Se amesteca drojdia,o lingurita de zahar si sarea cu apa calduta si se lasa la cald.Intr-o oala se fierbe laptele iar cand a dat in clocot se adauga cateva linguri de faina si zahar vanilat,iar cand s-a mai racit se adauga drojdia si se amesteca bine,dupa care se lasa la un loc cald.Galbenusurile se freaca cu sare,apoi cu zaharul pana,se obtine o crema.Se cerne faina intr-un lighean adaugand laptele,galbenusurile si albusurile batute spuma(ajutor).Se framanta bine(ajutor)cca 30 minute in cazul in care o framantam manual.Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc cald si fara curenti de aer aproximativ 3 ore.Cand a crescut se ia din aluat bucati cu mana unsa de ulei si se pun in tavi de cozonac(ajutor)ungand cu galbenus de ou pe deasupra dupa care bagam tava in cuptorul incins. Se poate face o compozitie din nuca macinata(ajutor)cu zahar,rahat,stafide,pe deasupra se pun jumatati de miez de nuca(atentie nu puneti foartye multa compozitie in interior pentru ca cozonacul nu va mai creste).

Grad Dificultate:

redusa

Alte informatii despre: COZONAC

Comentarii

Adauga comentariu