index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Cartofii fierți cu coajă păstrează 75% de vitamine, cei curățiți și fierți întregi—60—70%, iar cei tăiați bucățele — doar 35—50%. La fierberea cartofilor se va urmări ca apa să-i acopere cel mult cu l cm. 


COMPOT DE GUTUI

Ingredientele Necesare:

4kg gutui 1kg zahar cca 4l apa 1/2 baton vanilie sau vanilina

Timp Preparare:

Nespecificat

Mod De Preparare:

Gutuile se spala si se curata de coaja,se taie in sferturi si li se scoate mijlocul tare si pietros.Din coji si din partea din mijloc cu samburi se prepara peltea.Restul se taie felii de 1 1/2 grosime.Siropul se fierbe cu vanilia si cand da in clocot,se adauga feliile de gutui,cate incap,ca sa fie bine cuprinse de sirop.Se lasa sa fiarba circa 10 minute,in clocote mici,acoperite,pana se inmoaie putin,apoi se scot cu spumiera sau cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita.Se continua cu celelalte la fel.Se aseaza in borcane si se toarna siropul caldut peste ele.Borcanele se leaga si se sterilizeaza.

Grad Dificultate:

redusa

Alte informatii despre: COMPOT DE GUTUI

Comentarii

Adauga comentariu