index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Pentru eliminarea mirosului neplacut al pestelui, se tine cam 1 ora in apa rece si 2-3 lingurite de otet.


tort cu mere

Ingredientele Necesare:

4-5 mere potrivite ca marime,dulceta de cirese,4 oua,5linguri zahar,2 linguri apa,1 lingura ulei,cca 250-300 g faina,esenta vanilie sau migadale,un varf de sare,praf de copt.

Timp Preparare:

1 minute

Mod De Preparare:

merele se curata si se scobesc de seminte cu grija ,se umplu cu cate o lingurita de dulceata de cirese,se unge o cratita cu ulei si se aseaza merele in ea,unul langa unul. se incalzeste cuptorul in prealabil,se dau merele la copt ,se lasa sa se coaca si se verifica cu o furculita ca sa fie fragede la atingere. separat se face aluatul:se separa galbenusurile de albusuri,albusurile se bat cu un varf de sare cu mixerul.Intr-o craticioara se pun cele 5 linguri de zahar cu 2 linguri de apa la foc potrivit sa fiarba si cand se observa ca face margele pe marginea cratitii se ia de pa foc si se lasa cateva minute la racit.Compozitia de zahar de mai sus se adauga peste albusuri incetul cu incetul.Galbenusurile se freaca cu o lingura ulei si se adauga tot incetul cu incetul peste albusuri.Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt(cca o lingurita),dupa care se adauga lent peste compozitia de mai sus,se pune si o lingurita esenta de vanilie sau migdale.Aceasta compozitie se toarna peste merele coapta in cuptor si se lasa la copt cca 25-30 min foc potrivit si primele 10-15 min nu se deschide cuptorul.Se verifica cu lama unui cutit:daca se prinde aluat de acesta in momentul cand l-am introdus in aluat atunci nu s-a facut inca.Il vom mai lasa la copt la foc mai mic si se verifica iar.Daca nu se mai prinde nimic de lama cutitului atunci inseamna ca s-a copt. Lasam sa se raceasca tortul,dupa care il vom rasturna pe un platou,cu merele in sus.In felul acesta ttot siropul va patrunde in blat.Dupa preferinta se poate insiropa cu un sirop din zahar si apa cu esenta de migdale.Se poate orna cu frisca ,se da la rece cateva ore bune dupa care se serveste cu bucati de nuca prajita se maruntita deasupra.Merge extraordinar cu un pahar de suc de mere sau struguri rece.Va urez POFTA BUNA!

Grad Dificultate:

redusa

Alte informatii despre: tort cu mere

Comentarii

Adauga comentariu