index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Cartofii copti in coaja sau fierti in coaja isi pastreaza vitaminele mai degraba decat cei care au fost curatati inainte.


Mucenici moldovenesti

Ingredientele Necesare:

- 5 oua - 100 g miere - 250 g nuca macinata - 1 kg faina - 2 lingurite de Drojdie - Un paharel sau o cescuta cu zahar - 200 ml de lapte - 3 linguri de ulei - O lingurita de sare - 150 g unt - Rom - Vanilie - Optional coaja de lamaie

Timp Preparare:

Nespecificat

Mod De Preparare:

Se incepe cu realizarea aluatului. Se pune la incalzit 100 ml din lapte la incalzit. Se amesteca cu drojdie, 3 lingurite de zahar si putina faina. Ceilalti 100 ml de lapte se incalzesc si ei, si, intr-un recipient mai mare ( eu folosesc un lighenas si cateodata un castron foarte larg din plastic) se adauga restul de zahar, o lingurita de sare, galbenusurile de la ou batute inainte si untul. Peste acest continut se adauga maiaua ( preparatul initial din lapte, drojdie si zahar). Se adauga treptat faina si se amesteca pana se intareste aluatul. Se ia la framantat bine aluatul, se adauga albusurile batute si ele. Se framanta pana la 30 de minute ( cum rezista fiecare). Se adauga linguritele de ulei si se lasa la dospit cam 2 ore. Dupa cele 2 ore se ia aluatul si se modeleaza in forma de 8. Se unge o tava cu ulei, se pune aluatul in forma de 8 si se lasa la rumenit. Pentru cine doreste mai multa consistenta se mai poate adauga un ou batut ( efectiv ungeti aluatul cu ou, eu folosesc chiar si o pensula). Se adauga si romul si vanilia. Se pun in cuptor, se lasa pana cresc si se rumenesc, dupa care se ung cu miere, se adauga nuca presata si coaja de portocala.

Grad Dificultate:

avansata

Alte informatii despre: Mucenici moldovenesti

Comentarii

(2009-03-03)
Nu am inteles prea bine reteta ? sper sa-mi iasa ceva
Adauga comentariu