index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Carnea de pui se va fierbe mai repede daca este stropita inainte cu zeama de lamaie.


baclava

Ingredientele Necesare:

Timp Preparare:

Nespecificat

Mod De Preparare:

Aveti nevoie de o tava dreptunghiulara, pe care o ungeti cu unt sau untdelemn pe care asezari o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte 6 foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet.Se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. tava se lasa apoi la rece circa 30 de minute, dupa care se poate taia cu un cutit, in cubulete, patratele nici prea mari nici prea mici. Se introduce apoi tava cu baclavaua taiata bucatele in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Focul se mai reduce pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cand tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.

Grad Dificultate:

redusa

Galerie Foto:

 

Alte informatii despre: baclava

Comentarii

Adauga comentariu