index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Moliile ce apar in pungile de orez sunt o problema! Daca vreti sa evitati aceasta problema plasati in sertarul in care tineti punga de orez cativa catei de usturoi.


Tort de mere

Ingredientele Necesare:

1 kg mere intregi curatate de coaja la care scoateti cotoarele cu seminte 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.

Timp Preparare:

Nespecificat

Mod De Preparare:

- se separa albusurile de galbenusuri; - se bat bine albusurile cu cana de zahar; - se adauga galbenusurile unul cate unul in albusurile batute bine; - se adauga ceasca de ulei si coaja de lamaie (optional); - se adauga faina amestecand incet pana se incorporeaza bine. Pregatiti si crema de oua (care se foloseste de obicei la crema de zahar ars): - 6 oua intregi se freaca bine cu 200 g zahar (adica pana nu se mai simte prea tare zaharul). - Se adauga 1 litru de lapte caldut (nu fierbinte!). - Daca vreti puteti face aceasta reteta la jumatate, adica 3 oua, 100 g zahar, 1/2 l lapte. - In cratita in care vreti sa preparati tortul puneti niste zahar ( in jur de 150 g) si il caramelizati. Dupa ce s-a topit zaharul, incercati sa-l prelingeti si pe peretii cratitei nu numai pe fundul acesteia si asezati merele unul langa altul. - Dupa ce s-a umplut cratita cu mere, o introduceti in cuptor. Merele incep sa elibereze apa si capata o culoare frumoasa ( procesul dureaza cam 20 minute, pana in 30). - Dupa aceea, scoateti cratita din cuptor, puneti crema de oua peste mere, o introduceti din nou in cuptor si asteptati pana se incheaga compozitia ( in aprox. 15 - 20 minute). Dupa ce s-a inchegat, scoateti din nou cratita din cuptor si puneti blatul peste tot ce este in ea. - Asteptati sa se coaca blatul (aprox. 40 minute, dar se incearca usor cu o scobitoare), apoi scoateti definitiv cratita din cuptor. - Lasati un pic sa se raceasca si rasturnati pe un platou. Dupa racirea definitiva a tortului se poate trece la ornarea cu frisca.

Grad Dificultate:

redusa

Galerie Foto:

 

Alte informatii despre: Tort de mere

Comentarii

(2009-01-30)
blat?nu s-a zis nimic de blat ,decat ca se pune si el in tava.dar cum se face si cand
(2009-03-13)
cand a intrat blatul in ecuatie? ca nu se specifica nimic...
(2009-03-30)
initial se specifica 5 oua, ulterior apar 6 putem incera cu 3... totusi? tort de crema de zahar ars cu mere, seamana dar, reteta de aici lasa de dorit...
(2009-06-10)
buna ziua ,asculta cucona, daca ai fi o adevarata gospodina si ai da ,atentie la ce ai citit ai fi inteles dar se vede ca esti grea de cap:p alta data sa nu mai critici.
(2010-02-12)
adevarul este ca nu este redactata corect aceasta reteta nu are trecute toate ingredientele de la inceput
Adauga comentariu