Tort cu mere

Ingrediente:

1 kg mere, lapte (2 cani), oua (8), zahar, 4 linguri de faina, unt, frisca

Preparare:

Merele se iau si se dau prin razatoarea mare.Se ia o tava de yena (sau o cratita de 4 kg) si se tapeteaza cu zahar ars, se adauga merele, se presara zahar tos, iar deasupra citeva bucatele de unt. Se pune continutul la cuptor si se lasa acolo pana cind merele capata o culoare maronie. Intre timp se face crema de zahar ars ( 4 oua, 2 cani cu lapte si 4 linguri de zahar tos) care se toarna peste merele de la cuptor. Se omogenizeaza putin si se introduce tava la cuptor pina se incheaga crema. Se face repede si pandispanul din 4 oua, 4 linguri zahar si 4 linguri faina, care se toarna peste crema de zahar ars. Se adauga iar la cuptor. Dupa ce s-a copt pandispanul, se scoate de la cuptor si se rastoarna pe un platou cind este rece. Daca doriti puteti adauga deasupra frisca. Va urez pofta buna.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

medie