Clătite umplute cu ciuperci

Ingrediente:

500 g ciuperci, 50 g ceapă, 50 ml untdelemn, 50 ml vin, o foaie dafin, 200 ml smīntīnă, 50 g parmezan sau caşcaval ras, mărar sau pătrunjel, piper, sare.

Preparare:

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit intr-o oala cu ulei. Se adăugaapoi ciupercile bine spălate şi tăiate felii, 1/2 liguriţă de sare, un vīrf de cuţit cu piper, foaia de dafin şi vinul. Se tin la călit acoperite cu un capac pīnă cand scade apa ce o lasă şi pana cand incep sa se se īnmoaie; dacă este nevoie, se adaugă cīte puţină apă, pīnă cīnd se fierb bine. Atunci cand sunt gata trebuie sa fie scazute bine. Cratiţa se ia de pe foc, se adaugă mărarul sau pătrunjelul, sau din ambele, şi smīntīna, amestecīndu-se bine. Clătitele păstrate calde se umplu cu această compoziţie, īmpachetīndu-le ca sarmalele. Se aşează īntr-un vas termorezistent, uns cu unt şi se presară cu caşcaval. Vasul se introduce īn cuptor cu 10 minute īnainte de servirea clătitelor. Este un aperitiv care cu siguranta va va placea. Pofta Buna.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa