Supa de salata

Ingrediente:

salata verde (3-4 buc.), slanina (100 gr.), faina (1/2 lingura), untdelemn (50 gr.), oua (2 buc.), ceapa (1 buc.), patrunjel, apa (1 1/2 l), sare, otet (1-2 lingurite).

Preparare:

Salata se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se curata si se taie suvite late de 1-2 cm. Se lasa sa se scurga in strecuratoare. Slanina se taie in patratele mici si se aseaza intr-o oala cu putina apa la foc. Dupa ce apa a scazut, se adauga faina amestecata cu putina apa rece, ca sa nu formeze cocoloase, ceapa tocata fin si restul de apa, apoi se lasa sa se fiarba 20-30 min la foc potrivit. Se adauga salata, sarea si o parte din unt si se mai lasa pe foc sa dea 2-3 clocote. Intr-un castron se bat bine 2 oua, se adauga 1 linguritade otet, apoitreptat supa fierbinte, cu grija, ca sa nu se taie ouale. Se presara patrunjel verde tocat si restul de unt.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

medie