Cascaval la Capac

Ingrediente:

100-150 g caşcaval, unt sau untdelemn, lapte, făină.

Preparare:

Caşcavalul se taie īn felii de 1, 1/2 cm grosime. Feliile se īnmoaie īn lapte, se trec bine prin făină, apoi īncă o dată abundent prin lapte şi făină Se poate face din făină şi puţin lapte o compoziţie ca de clătite, care să acopere īn strat subţire feliile de caşcaval, după care, luate cu furculiţa, se vor trece prin făină. Punem o tigaie mica la foc mic să se īnfierbīnte 3-4 minute, fără grăsime; se pun, apoi, 25 g unt sau untdelemn şi, după cīteva secunde, se asaza feliile de caşcaval. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se prăjească 2-3 minute, apoi se trece cu lama cuţitului pe sub ele şi se īntorc, lăsīnd să se prăjească şi pe cealaltă parte 2-3 minute, ca să se īnmoaie bine. Se servesc imediat, altel se vor īntări. Se mănīncă direct din tigaiţă, de aceea se pregătesc separat pentru fiecare persoană. Pofta Buna.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

avansata