Crema de vanilie

Ingrediente:

pentru 1/2 litru de lapte se iau 4 oua (sau 5 galbenusuri), 1 pahar zahar, 3 linguri faina, 1/2 baton vanilie

Preparare:

Vanilia poate fi inlocuita cu coaja de lamiie sau de portocala rasa, care se pune in lapte cu 1/2 de ora inainte de intrebuintare. Laptele se strecoara. Ouale intregi sau numai galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga faina, se amesteca, se subtiaza cu lapte rece, apoi se pune la foc, amestecind mereu cu telul sau cu o lingura de lemn; cind a dat in clocot se ia de pe foc, se adauga vanilie si se mai bate citva timp. Daca crema nu se foloseste imediat, se toarna intr-un castron de portelan, se netezeste, se pun deasupra bucatele de unt sau, daca preferati, se presara cu zahar.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

medie