pasca

Ingrediente:

200 g. aluat de cozonac
2 kg branza de vaci
6 oua
250 g smintina
250 g gris
300g zahar (se gusta , poate mai trebuie sau poate nu)
500g stafide (sau alte fructe confiate)
coaja rasa de portocala
vanilie
esenta de migdale - obligatoriu
un praf de sare

Preparare:

Se freaca brinza, smintina, zaharul si ouale cu mixerul pina devine o crema. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca.

Se intinde o foaie foarte subtire de aluat de cozonac si se imbraca cu ea o tava dreptunghiulara (unsa si tapetata), lasind usor aluatul sa cada peste margini.

Se aseaza cu grija crema de brinza, dupa care marginile de aluat se ruleaza spre interior pentru a frma marginea pastii.

Se unge cu ou batut si se presoara stafide. Se lasa la cuptor 45 de min la foc potrivit.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa