lasagne la cuptor

Ingrediente:

200 g aluat de taitei (sau foi de lasagna), untura pentru uns tava, 200 g de carne tocata de vita, o ceapa, un catel de usturoi, sare, piper, oregano, maghiran, doua foi de dafin maruntite, 250 ml suc de rosii, 300 g de cascaval, 200 ml smantana.

Preparare:

Seia ceapa, se taie marunt, usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu carnea tocata. Toate acestea se pun intr-o tigaie unsa cu untura, se amesteca continuu pana incep sa se prajeasca usor. Adaugam apoi sare, piper, oregano, dafin, maghiran, 150 ml suc de rosii si 100 ml de smantana Amestecam si lasam sa scada putin.Le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca.. Luam o tava dreptunghiulara cu peretii mai inalti, o ungem si aranjam o foaie de lasagna, un strat de umplutura de carne, felii subtiri de cas si tot asa pana incheiem cu o foaie de lasagna. Batem intr-un castronel sucul de rosii cu smantana si cu restul de cas ras care au mai ramas si compozitia rezultata o punem pe deasupra ultimei foi. Se pune la cuptor cam 30-40 de minute. Se serveste cu busuioc.

Timp Preparare:

120 minute

Complexitate:

redusa