garizi saganaki

Ingrediente:

- 1 kg garizi mari nedecorticati (am vazut la metro ultima oara cand
am fost in tara, cam scumputi dar merita)
- 1 frunza dafin
- 250g feta taiata cuburi(branza feta originala...nu acea fina)
- 2 catei usturoi pisati
- 150 ml ulei de masline
- 1 ceapa medie
- piper si sare dupa gust ( nu prea multa sare ptr ca e sarata branza)
- 1 cutie rosii in bulion
- 1/2 lingurita zahar

Preparare:

Se spala garizii si se pun intr-o tava pyrex, rezistenta la cuptor.

Se prajeste ceapa in uleiul de masline pana cand devine transparenta. Se adauga cutia cu rosii in bulion (rosiile taiate cubulete in prealabil), usturoiul pisat, piper, sare, zaharul si putina apa. Se tine pe foc 20 minute.

Se aseaza apoi sosul peste garizi. Deasupra se pun bucatile de feta si...sa nu uitam si de frunza de dafin care se pune printre garizi.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se intoduce la cuptor (temperatura medie). Dupa aprox. 20 min se scoate folia de aluminiu si se mai lasa pana mai scade sosul si se rumenesc putin branza si garizii.

Pofta buna!

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa