caracatita in vin

Ingrediente:

- 1, 1/2 caracatita
- in jur de 20 de cepe mici intregi
- 50ml ulei de masline
- 300ml vin alb sau rosu
- 2 frunze de dafin
- un bat de scortisoara
- 2-3 cuisoare
- putina sare
- suc de rosii

Preparare:

Caracatita se spala si se taie bucati. Se pune intr-o oala in care este apa cat sa o acopere. Se acopera oala cu un capac si se lasa 10 minute sa fierba. Se spala caracatita si se taie bucati. Se scoate apoi caracatita si se clateste(se arunca apa in care a fiert).

Se curata cepele mici si se gauresc cu o tepusa ca sa nu se desfaca la fierbere. Se adauga in oala alaturi de caracatita. Se pun uleiul, vinul, frunzele de dafin, scortisoara, cuisoarele, sarea si sucul de rosii.

Daca vreti ca sosul sa fie mai gros se amesteca 1-2 lingurite de faina de porumb (sau faina de grau) cu putina apa si se adauga peste sos si se mai lasa putin pe foc fara a se mai acoperi.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa