varza pane

Ingrediente:

o varza mica si indesata,
3-4 oua(in functie de marimea verzei),
3-4 linguri faina,
sare, piper, ulei pt. ptajit,
cascaval ras sau telemea, marar proaspat.

In varianta de post am folosit pt. prajit aluatul din bere:cca 350ml bere, cateva linguri de faina(7- pt a obtine un aluat mai gros decat cel e clatite), 1/2 pachet praf de copt, sare, piper facultativ.

Preparare:

Daca faceti varianta de post incepi cu preprarea aluatului de bere, care trebuie sa stea la odihna macar 1/2 ora.

Se curata varza de frunze. Se curata cotorul fara a se scoate. Varza se taie felii, cam 2 cm.

Varza se pune la fiert in apa cu sare si se tine cam 10 minute.

Apoi se scurge si se lasa la racit. Daca faceti reteta cu ou, se incepe pregatirea aluatului pentru pane. Se iau albusurile si se bat bine, se presare sare, se pin galbenusurile si faina. In tot acest timp se amesteca.

Se trece fiecare felie de varza prin aluat si se prajeste in uleiul incins.
Pentru cei care pregatesc in aluat de bere trebuie ca focul sa fie mic si sa se prajeasca bine.

Bucatile prajite lse pun pe hartie absorbanta.

Se serveste cu salata de sezon. Peste cea cu ou se presara telemea si verdeata tocata marunt.
Pofta Buna.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa