sarmale cu nuca

Ingrediente:

Varza murata
Orez
Nuca
Ceapa
Codimente dupa gust (piper, boia dulce, boia iute,
oregano)
Sare
Ulei
Bulion
Zahar
Mirodenii dupa gust (chimbu, busuioc, nucsoara, foi
de dafin

Preparare:

Varza se pregateste ca pentru sarmale obisnuite.
Nuca se pune la cuptor unde se lasa putin la rumenit. Se scoate si se sfarama cu o sticla sau cu un facalet.
Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei. Se toarna peste orezul.Cand ceapa isi schimba culoarea, se pun mirodeniile si
sarea.
Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Alaturi de ceapa se pune nuca faramitata si mirodeniile. Se ia din compozižie cu o lingura, cat sa incapa pe foaia de varza, rulandu-se cu grija.
Este o operatiune mai delicata, deoarece compozitia
aceasta nu este legata, ca in cazul compozitiei de
sarmale cu carne.
Se toarna ulei pe fundul vasului in care vor fierbe
sarmalele.

Se aranjeaza un strat de varza murata tocata dupa care se aranjeaza sarmalele. Deasupra sarmalelor se asterne un strat de varza tocata. Se va presara pe peste tot cu frunze de varza. Se pune apa pana se acopera tot, si se aseaza vasul pe aragaz, la foc potrivit.

Din cand, in cand se va spuma si se va plimba vasul pe foc pentru ca flacara sa acopere toata suprafata cratitei.Cand sarmalele incep sa scada, se incinge cuptorul si se pune vasul in cuptor la foc potrivit.

Din cand in cand, se scoate vasul din cuptor, se scurge din vas cate putin din zeama. Cu acea zeama se va stropi deasupra verzei.Cand sarmalele sunt aproape gata, se scoate cam un polonic din zeama.
In zeama scoasa, se defac 2-3 linguri de bulion, se va pune sare si se va turna deasupra sarmalelor avand grija ca in prealabil, foile de varza ce au fost puse deasupra sa fie inlaturate.
Se aseaza iarasi vasul in cuptor, unde va sta pana sarmalele vor fi gata. Sa aveti pofta.

Timp Preparare:

180 minute

Complexitate:

medie