sarmale cu fasole alba si linte

Ingrediente:

1 varza acra,
150 g orez,
150 g linte,
150 g fasole alba uscata(cu bob mic),
2oo ml ulei,
3 cepe,
2 morcovi,
1 ardei gras sau un gogosar,
250 ml soc de rosii,
cimbru,
marar,
1 lingurita boia,
sare,
piper,
foi de dafin,
o lingurita condiment de tip Biovegetal.

Preparare:

Se pune lintea si fasolea la inmuiat in apa rece, in vase diferite inca de cu seara. A doua zi le se pun fiert in alta apa si se dau in 2-3 clocote.

Frunzele de varza pentru infasurat sarmale se pun deoparte si ce ramane se toaca fideluta si se pune pe fundul oalei. Se toaca ardeiul, ceapa. Morcovul se da prin razatoare si se pun toate la calit in ulei. Se pune apoi boiaua,orezul, lintea si fasolea scurse de zeama, jumatate din sucul de rosii, condimentul, cimbrul, mararul, piper, si sare daca mai este nevoie .

Se amesteca toata compozitia si se infasoara sarmalele. Se pun in oala, se toarna sucul de rosii ramas. Se mai presara putin cibru, sare si piper si se pune apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic.

Timp Preparare:

120 minute

Complexitate:

medie