mancare de ardei

Ingrediente:

ardei rosu si verde - 1500g
rosii - 6 bucati (marime medie)
ceapa uscata - 4 sau 5 bucati (mici)
1, 3 catei de usturoi
sare
ulei
5 boabe de piper negru

Preparare:

Se coc ardeii si doua rosii.
Ardeii se curata de seminte se se decojesc si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga. Va sfatuiesc sa nu spalati ardeii in timp ce ii curatati.
Se curata rosiile coapte de coaja si se taie bucati mici, pastrandu-se si zeama lasata.
Rosiile crude se decojesc si se trec prin razatoarea mare.
Ceapa se taie cubulete si apoi se caleste in putin ulei, pana devine aurie.
Se pun toate rosiile taiate peste ceapa si se lasa mancarea sa clocoteasca de cateva ori.
Ardeii se desfac fasii. Se adauga o lingurita de sare si piper, si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 minute.
Cu doua minute inainte de a lua mancarea de pe aragaz, se adauga usturoiul intreg sau feliat.
Va doresc Pofta Buna.

Timp Preparare:

1 minute

Complexitate:

redusa