ghiveci oltenesc

Ingrediente:

rosii coapte, ardei copti, vinete coapte, sare, piper, ceapa, vegeta, bulion, faina, ulei, foaie dafin, usturoi.

Preparare:

Vinetele se pun la copt pe plita. Dupa ce s-au copt se curata si se pun la scurs. La fel se face si cu rosiile care dupa ce s-au copt se curata de coaja in apa si se pun intr-un vas cu piper si ulei in ele la macerat.

Se pune ulei la incins pe o plita (in vas de pamint) cu ceapa si usturoiul, se calesc bine de tot. Se amesteca bulionul cu o lingura de apa si cu faina pina devine ca o maioneza rosie.
Peste sosul de ceapa si usturoi se adauga vinetele coapte , ardei copti si rosiile coapte si se amesteca usor. Peste acestea se toarna apa ca sa poate fierbe si se lasa la fiert pentru 15 minute.

La final se adauga sosul cu faina( bulionul).si foaia de dafin si vegeta dupa gust.

Timp Preparare:

40 minute

Complexitate:

avansata