ciulama de ciuperci

Ingrediente:

1/2 kg ciuperci albe de padure sau de cultura, 50 g unt, 25 g faina, 100 ml smintina, o ceapa, marar, patrunjel, piper, sare

Preparare:

Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, jumatate de ora, intr-o cratita cu 1/4 l apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa care a fost in prealabil taiata in sferturi, pina cind ciupercile se moaie bine, scotindu-se apoi ceapa. Faina se freaca cu o lingura de apa rece desertindu-se peste ciuperci cu care se amesteca. Se lasa la fiert cateva clocote. Smantana batuta cu o lingura de apa rece se amesteca cu sosul fierbinte. Se sareaza iar peste se pun bucatele de unt, frunze de marar si patrunjel taiate marunt.

Timp Preparare:

10 minute

Complexitate:

redusa