budinca cu ciuperci

Ingrediente:

1/2 kg ciuperci, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 50 g ceapa, marar, patrunjel, 1/2 lingurita de sare, un virf de cutit piper, 200 ml smintina, 150 g franzela, 300 ml lapte, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii, 100 g cascaval, brinza telemea sau

Preparare:

Ceapa se pune la calit. Ciupercile se spala si se taie felii si se adauga peste ceapa. Se sareaza si pipereaza. Se lasa sa fiarba la foc mic cu un capac peste ele, pana ce apa lasata de ciuperci scade. Dupa ce ciupercile s-au racit, se pune franzela muiata in lapte si, apoi, brinza rasa, bine zdrobita cu furculita, smintina, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se amesteca bine.

Daca nu s-a pus brinza telemea, se adauga 1/2 lingurita sare. Albusurile se bat bine si se amesteca cu compozitia. Se desarta intr-o cratita unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet. Se lasa la copt 40, 50 de minute. Se serveste calda si se presara peste cu parmezan..

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

medie