sarmale in foi de varza acra

Ingrediente:

1 kg carne tocata de porc ( sau porc si vita-cantitati egale )
110 grame orez
3 frunze de dafin
2 cepe uscate (marime medie)
doua linguri de untura de porc
bulion/pasta de tomate 100 grame
varza acra
piper
sare(o lingura)


Preparare:

Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece prin masina de tocat. Mai exista o varianta si anume sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Orezul se spala si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga si ceapa taiata marunt. Se pun frunzele de dafin, 100 ml de apa. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Foile de varza se taie selectandu-se bucatile in care carnea poate sa fie impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, aproape de incheietura mainii se aseaza putina carne si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta.

Sarmalele se fierb in recipiente mari tapetate cu foi de varza, in care se dispun concentric, in straturi succesive in forma de melc. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate alaturi de 2 linguri de untura. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 2 ore sau la foc mediu 1 ora jumate.

Timp Preparare:

180 minute

Complexitate:

medie