Prajitura Crant

Ingrediente:

Blat: 120 g zahar, 6 oua, 60 g faina, 100 g nuca macinata. Crema: 200 g unt, 200 g zahar pudra

Preparare:

Pentru blat, se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, si praful de copt. Se pune compozitia in tava si se da la cuptor sa se coaca, aprox.40-45 minute. Cand se raceste, se taie blatul in doua parti. 100 g zahar se topeste la culoarea caramel, iar in el se pun 80 g nuca taiata. Se intinde apoi pe un platou, uns cu putin ulei, pana se raceste. Rece se da prin masina de nuca, dar numai jumatate din nuca prajita, cealalta jumatate se zdrobeste cu sucitorul. Se cerne printr-o sita. Partea marunta se pune in crema, iar cealalta se pune deasupra, dupa ce a fost unsa cu un strat subtire de crema. Crema se prepara astfel: 200 g unt se freaca spuma cu 200g zahar pudra, si se adauga nuca macinata fin.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa

Imagini Preparare: