Prajitura cu portocale si ciocolata

Ingrediente:

1/2 kg faina 75 g margarina 60 g zahar 25 g drojdie 150 ml lapte 2 linguri rase de zahar 2 portocale 100 g ciocolata de menaj 2 lingurite de lichior sare

Preparare:

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga 60 g zahar si un praf de sare si se amesteca. Punem faina in ploaie, margarina topita, se framanta bine si se lasa aluatul la crescut. Curatam portocalele, le taiem bucati mari, le punem intr-o craticioara cu 2 linguri de zahar, la foc mic 3-4 minute. Dupa ce s-a topit zaharul, luam craticioara de pe foc, scoatem bucatile de portocale pe o farfurie si se patreaza siropul pentru glazura. Intindem aluatul crescut in foaie, punem 3/4 din bucatile de portocale si un sfert din ciocolata rupta bucati mari, rulam si punem totul intr-o forma de savarina, unsa cu unt si tapetata cu faina. Decoram prajitura cu bucatile de portocale ramase, stropite cu lichior, si o dam la cuptor, al foc potrivit, pentru 35-40 de minute. In acest timp, topim in siropul de portocale ciiocolata ramasa. Dupa ce s-a copt si s-a racit, decoram prajitura cu glazura de ciocolata si o taiem bucati.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa

Imagini Preparare: