DULCEATA DE FRAGI,ZMEURA SAU MURE

Ingrediente:

1kg fructe 1kg zahar o lamaie sau 100g glucoza o lingura de rom

Preparare:

Fructele coapte,proaspete(neterciuite),se curata de frunze,se pun in strecuratoare si se spala la un jet de apa,de praf si de nisip. Zmeura trebuie sa fie proaspata,astfel se va terciui repede si-si va pierde sucul. Fructele spalate se pun,intr-o cratita de 3-4l,alternativ cu zeama de lamaie sau glucoza,lasandu-le sa stea 2-3 ore,ca sa-si lase zeama.Se fierb la foc tare,ca sa se lege siropul repede(sa nu se terciuiasca).Cand fructele plutesc in tot siropul,pana in fundul cratitei,se ia dulceata de pe foc,se aduna spuma,se acopera,si dupa ce s-a racit,se pune in borcane.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa