Compot de prune

Ingrediente:

5 kg prune, 1 kg zahar, 3 l apa, 2 cuisoare, o lingurita rasa de scotisoara.

Preparare:

Zaharul si mirodeniile nemacinate se pun intr-o oala plina cu apa cam de 6 litri sau 8. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga cam un sfert din prunele spalate si curatate de codite, se amesteca cu lingura in sirop, ca sa se infierbinte toate un minut, apoi, fara sa clocoteasca, se scot cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita; cind siropul clocoteste din nou, se pun alte prune la fel, pina cand se termina toata cantitatea.Prunele se asaza nepresate in borcane, lasind un spatiu liber de 2-3 cm pina la gura acestora.Siropul se lasa sa se mai raceasca, apoi se toarna uniform peste ele, pina la acelasi nivel.Borcanele se leaga bine, fara a lasa aerul sa patrunda.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa