Castraveti murati

Ingrediente:

5 kg (sau cate doriti sa puneti) de castraveti mici marar hrean otet sare boabe de mustar morcovi ceapa (ardei iute)

Preparare:

Se spala foarte bine castravetii si se pun in apa sarata unde se tin cam o noapte. Se pregatesc niste borcane mari, si se aseaza castraveciorii care au fost in prealabil scursi din apa cu sare. La fundul borcanului foarte bine spalat se pune mararul, (optional frunze de visin pentru cine gaseste), si peste stratul de marar uscat se pun castravetii, si se presara printre radacina de hrean. Pentru cine vrea sa faca castravetii iuti se poate adauga si ardei iute sau ceapa taiata in lungime. Se taie unul sau 2 morcovi rondele si se presara printre castraveti. Se umple tot borcanul de castravete cu hrean si la botul borcanului se pune iar un strat de marar uscat. Se ia otetul se fierbe si se lasa la racit. Dupa ce se raceste se toarna otetul. Se pune sare ( la fiecare litru de apa se puna o lingura de sare.) Se adauga tot la suprafata boabele de mustar. Se acopera bine borcanele cu o carpa bine infasurata in jurul botului sau cu folie de bucatarie si staniol bine legat. gust

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

medie

Imagini Preparare: