Sos salsa

Ingrediente:

1 lamaie 3 cepe 6 sfecle marar uscat jumatate de cana de apa 300 g zahar 1 lingura de mustar picant 400 grame de mere 350 ml de otet sare

Preparare:

Se pune la fiert otetul cu apa,se lasa cam 3 munute, se adauga sare, zahar si mustarul si se mai lasa inca 5. Se curata merele de coaja, se scot samburii,se taie cubulete, se pun sfeclele la copt, dupa care se taie subtire. Se ia ceapa, se curata si se taie. Merele se pun intr-un bol cu suc de lamaie peste si marar.Peste se adauga si ceapa si sfecla. Se pun la fiert cam 15 minute dupa care, ca zacusca, se pune sosul in borcane si peste se adauga sosul din otet, apa si mustar si se pune o patura peste ele pentru a le mentine la temperatura optima. Se lasa astfel 6 saptamani.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

avansata