Cartofi prajiti in sos de hrean

Ingrediente:

3 cartofi mari, curatati si uscati (aprox. 700g) Ulei de masline Sare (kosher) Piper proaspat O jumatate de ceasca de telemea slaba 2 lingurite de smantana slaba 2 lingurite de hrean 2 lingurite de arpagic proaspat tocat

Preparare:

Puneti cuptorul la incins la 220 grade. Taiati fiecare cartof in lungime (aproximativ 8 bucatele din fiecare). Taiati toate bucatile in afara de un sfert din cartofi. Puneti apoi bucatile de cartofi pe o foaie de copt si ungeti-le cu uleiul de masline. Adaugati sarea si piperul, dupa gust. Prajiti pana se fac aurii si crocante, aproximativ 35 de minute. Intre timp, se purcede la prepararea unui piure din smantana, hrean si telemeaua slaba. Piureul se pune intr-un bol de servit. Adugati sare si piper dupa gust. Adaugati deasupra arpagic. Serviti bucatelele de cartofi pe un platou, cu bolul de piure langa el.

Timp Preparare:

15 minute

Complexitate:

redusa

Imagini Preparare: