Tort de mere

Ingrediente:

1 kg mere intregi curatate de coaja la care scoateti cotoarele cu seminte 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.

Preparare:

- se separa albusurile de galbenusuri; - se bat bine albusurile cu cana de zahar; - se adauga galbenusurile unul cate unul in albusurile batute bine; - se adauga ceasca de ulei si coaja de lamaie (optional); - se adauga faina amestecand incet pana se incorporeaza bine. Pregatiti si crema de oua (care se foloseste de obicei la crema de zahar ars): - 6 oua intregi se freaca bine cu 200 g zahar (adica pana nu se mai simte prea tare zaharul). - Se adauga 1 litru de lapte caldut (nu fierbinte!). - Daca vreti puteti face aceasta reteta la jumatate, adica 3 oua, 100 g zahar, 1/2 l lapte. - In cratita in care vreti sa preparati tortul puneti niste zahar ( in jur de 150 g) si il caramelizati. Dupa ce s-a topit zaharul, incercati sa-l prelingeti si pe peretii cratitei nu numai pe fundul acesteia si asezati merele unul langa altul. - Dupa ce s-a umplut cratita cu mere, o introduceti in cuptor. Merele incep sa elibereze apa si capata o culoare frumoasa ( procesul dureaza cam 20 minute, pana in 30). - Dupa aceea, scoateti cratita din cuptor, puneti crema de oua peste mere, o introduceti din nou in cuptor si asteptati pana se incheaga compozitia ( in aprox. 15 - 20 minute). Dupa ce s-a inchegat, scoateti din nou cratita din cuptor si puneti blatul peste tot ce este in ea. - Asteptati sa se coaca blatul (aprox. 40 minute, dar se incearca usor cu o scobitoare), apoi scoateti definitiv cratita din cuptor. - Lasati un pic sa se raceasca si rasturnati pe un platou. Dupa racirea definitiva a tortului se poate trece la ornarea cu frisca.

Timp Preparare:

Nespecificat

Complexitate:

redusa

Imagini Preparare: