index | reclama | contact

Categorii
Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Pentru prepararea supelor crčme se adauga lapte mai mult decat apa, si dupa ce a fiert supa si a fost pusa in farfurii se adauga smantana, unt si branza rasa.


Calculator Indice Masa Corporala

Cum pot sti care este greutatea mea ideala?

Un raspuns ar fi ca este greutatea la care te simti si arati cel mai bine. Un altul, mult mai obiectiv, ar fi ca este acea greutate la care ai cel mai scazut risc de îmbolnavire si care îti permite sa traiesti cel mai mult. Din fericire, astazi avem la dipozitie rezultatele unor studii populationale de mare anvergura care au investigat exact aceasta chestiune. În aceste studii, cercetatorii au folosit indicele de masa corporala (IMC), o masura a greutatii în functie de masura, pentru a evalua greutatea sanatoasa.

  Persoanele al caror IMC este cuprins între 18,5-24,9 traiesc cel mai mult. La valori ale IMC peste 25 se remarca o crestere a ratei mortalitatii. Când IMC este mai mare de 30, ratele mortalitatii sunt cu aproximativ 50% mai mari decât la cei slabi.

  Nici deficitul ponderal excesiv nu este lipsit de riscuri. Folositi sectiunea de calculare a IMC de mai jos pentru a va verifica IMC si categoria de risc careia îi apartineti.

Interpretare rezultate:
18,49 sau mai putin - Subponderal
intre 18,50 si 24,99 - Greutate normala
intre 25,00 si 29,99 - Supraponderal
intre 30,00 si 34,99 - Obezitate (gradul I)
intre 35,00 si 39,99 - Obezitate (gradul II)
40,00 sau mai mult - Obezitate morbida