index | reclama | contact

Categorii




Parteneri

Produse naturiste
ziare
Curs BNR
Vremea (prognoza meteo)
Cadouri

lenjerie intima

dictionar englez roman

anunturi gratuite

anunturi auto

Sfatul zilei

Friptura gustoasa! Pentru a fragezi friptura se unge inainte de a o prepara cu mustar.


Alimente permise

Castravetii pot fi considerat la fel de antici ca stramosii nostrii dacii. Ei au fost adusi din indepartata Asie si cultivati la noi de mai bine de 2000 de ani.

Castravetii au in compozitie peste 95% apa si nici un gram de grasime, 10 castraveti fiind de un nivel caloric mai scazut decat o felie de salam sau un covrig.

Aceasta leguma contine insa foarte multe vitamine necesare organismului: magneziu, potasiu, fosfor, vitamina A, B si C. Toate aceste vitamine s egasesc in cea mai mare parte in coaja castravetelui. Asa incat recomandat este sa nu mai curatati castravetele de coaga ci, doar sa il spalati foarte bine inainte de a-l consuma.

Castravetele este foarte bun pentru a se consuma in salate, separat, sub forma murata, castravetii murati fiind foarte buni pentru digestie, usurand digestia si arderea grasimilor. Castravetele ajuta la prevenirea indigestiei si previne alte tulburari gastro-intestinale. Este bine sa consumam castravete la mesele bogate, fie el si murat.

Castravetii sunt anticancerigeni, au efect in aliminarea toxinelor si grasimilor din organism. Un regim cu 600 de grame de castraveti pe zi este extrem de eficient pentru eliminarea grasimilor. Implicit trebuie redusa si cantitatea de mancare consumata pe zi.

Castravetii sunt un bun tratament impotriva arsurilor, a cataplasmei, a pileii afectate,. Feliile de castraveti se aplica pe locul afectat si se tine cam 15 minute, dupa care ori il inlocuim cu alte felii ori continuam alta data.

            Consumati in timpul sarcinii castravetii sunt foarte buni impotriva senzatiilor de voma, greata, stare de rau.